Ahlmark: "För klena offensivt"

Sirius är i kraftig brygga i matchserien mot Storvreta. Blir det inte seger på torsdag - så går Sirius på semester.

26 mars 2019 22:02

– Jag tycker inte vi kommer in i matchen med samma intensitet som i den förra matchen. Sedan tycker jag att vi höjde oss i andra och tredje. Men de spelar ett starkt försvarsspel, och vi är för klena offensivt. De gjorde det jättebra. Och vi räckte inte till där, säger Siriuscoachen David Ahlmark efter matchen.

Statistiken talar sitt tydliga språk om Sirius offensiv. Tre skott framåt i den första perioden och fyra i den andra. Det var först i den tredje perioden som Sirius fick lite längre anfall på Storvreta, och fick då i väg sex skott på mål.

– Vi behöver hitta på något, just nu ser det lite tufft ut, annars avslutas vår säsong på torsdag och det vill vi inte. Nu får vi vrida på det här, för det här håller inte. Vad vi ska göra får vi se på torsdag, säger David Ahlmark.

Att Sirius offensiv hackar ser man också när poängmaskiner som till exempel Filip Eriksson (66 poäng i grundserien) och Jakob Drews (69 poäng) inte har hittat målet hittills i slutspelet.

– De har det tufft där ute, Storvreta spelar tufft på dem. Men det är inte bara dem, det är hela laget, säger David Ahlmark.

Lagkaptenen Johan Eriksson vill se ett rakare spel framöver - om Sirius ska ha en chans att väcka liv i matchserien.

– Det var först i tredje perioden som vi kom under skinnet på dem. Jag tycker att vi gav upp de två första perioderna, där vi knappt ens har ett skott på mål. Vi måste spela mer rakare och få mer skott på mål, de har ett tight försvar, men vi måste vara där och utmana dem mer. Vi kan inte bara ge upp nu, vi har ingenting att förlora, utan kommer göra allt för att vända på det här, säger Johan Eriksson, som också var självkritisk.

– Jag ska bidra mer framåt, och jag tycker vi behöver komma upp ett snäpp, fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom