Agenten bakom Siriustränarna

Henrik Rydström och Mirza Jelecak är Sirius nya tränarpar. Och båda tränarna togs till klubben av agenten Michael Kallbäck – men på helt olika vägar.

11 december 2018 08:00

Mirza Jelecak var en av de första spelare som Michael Kallbäck började jobba med. Han tog den rutinerade mittfältaren till Väsby United inför säsongen 2012, men redan efter några månader gick flyttlasset till Sirius sommaren 2012.

– Jag tog Mirza till Sirius som spelare 2012. Det var i den vevan som Väsby skulle göra sig av med alla spelare med bra kontrakt och det var ett gäng som ville gå då. Han hamnade i Sirius, blev skadad och sadlade sedan om till tränare. Det har varit ett bra val får man väl säga, säger Kallbäck som fanns på plats när tränarna presenterades på måndagens presskonferens.

Om Jelecak var en av Kallbäcks första spelare så är Henrik Rydström en av de första tränarna han jobbar med.

– Det känns superintressant med honom. Vi har precis inlett samarbetet faktiskt, det är ganska nytt och det är ju hans tränarkarriär också. Vi har haft en ambition att jobba med ett fåtal tränare som är väldigt intressanta och nu när Sirius dök upp så kändes det som en bra match. Han och Mirza kommer kunna komplettera varandra bra, säger Kallbäck.

Hur skiljer sig agentskapet mellan att representera spelare och tränare?

– Det är lite samma grej. Man har dialog med klubbar om tränare precis som spelare och en förhandling går till på samma sätt. Det skiljer sig inte så mycket i sak där.

I Sirius trupp finns Mohammed Saeid som Kallbäcks enda klient för tillfället, men han har tidigare haft spelare som Daniel Ahonen och Johan Andersson i Sirius trupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels