Razak värvades från IFK Göteborg inför säsongen med höga förväntningar på sig. Mittfältaren har ett förflutet i Manchester City och gjorde stor succé för AFC United i superettan 2016. Sejouren i Sirius har dock blivit en mardröm hittills för ivorianen. Han fick speltid i Sirius sex första matcher i allsvenskan, men sedan han blev utbytt i paus mot AIK den 27 april har han inte spelat en minut och varit utanför truppen med undantag för matchen mot Djurgården den 27 maj.

– Jag har haft otur och inte kunnat hjälpa mina lagkamrater. Jag hoppas att det blir bättre så att jag snart kan vara tillbaka, säger Razak.

Först talades det om att Razak var sliten efter att inte ha haft en ordentlig försäsong och vinter i benen, detta då den första magnetkameraundersökningen inte visade några skador. Senare, i en mer omfattande magnetkameraundersökning, visade det sig att mittfältaren hade fått en fem centimeter stor bristning i sätesmuskeln.

– Vi visste inte vad det var efter matchen mot AIK och sedan dröjde det ett antal veckor innan vi visste vad det var. Där förlorade jag första delen av säsongen, säger han.

Hur har det varit för dig?

– Väldigt, väldigt frustrerande. Det är första gången under min karriär som det är såhär och jag vill tacka tränarna och mina lagkamrater som har stöttat mig hela tiden. Det här är en del av fotbollen och jag har fått stöd.

Olyckan var dock inte slut efter att bristningen hade läkt. När Razak väl var tillbaka på planen så var hans far med om en allvarlig olycka hemma i Elfenbenskusten och mittfältaren fick snabbt bege sig hemåt.

– Min pappa är fortfarande i koma så det har varit en väldigt tuff säsong för mig.

När Razak återvände till Uppsala igen så tränade han fullt i två, tre pass och var på väg tillbaka på allvar, men då slog influensan till och han blev utslagen under de senaste två veckorna. Tanken nu är att Razak ska börja träna igen under torsdagen eller fredagen.

– Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka för fullt om två eller tre veckor. Jag vill komma tillbaka, visa vad jag går för och hjälpa klubben, säger Abdul Razak.

Sirius tränare Kim Bergstrand säger såhär om Abdul Razaks säsong.

– Det är klart att alla hade önskat mycket mer för vi vet att han är väldigt skicklig. Han var inte förberedd när han kom och när han väl kom in i det, han gjorde en väldigt bra match mot Norrköping till exempel, så fick han jättestrul med skador. Han har haft en väldigt dålig rytm genom säsongen och det drabbar honom, oss som lag och trupp, säger Bergstrand som också tror att mittfältaren kan bli tillgänglig för match om två till tre veckor.

Hade ni väntat er att han skulle vara i bättre skick?

– Man förväntar sig att en professionell spelare är förberedd, men samtidigt hade han det stökigt i Göteborg. Det är lätt att tycka och tänka, men hade han inte dragit på sig skadan mot AIK tror jag att han hade haft en fantastisk säsong. Nu har han haft för mycket runt omkring sig.

Tror du han kommer att kunna bidra den här säsongen?

– Det är tio matcher kvar och svårt att sia om. Han kommer nog inte komma upp i maxprestation den här säsongen kanske, tiden går men man vet aldrig.

Har ni funderat på att gå skilda vägar?

– Det kommer vi inte att avslöja, hur vi tänker inför nästa år. Vi vill göra tio bra matcher nu och hoppas att Abdul är med och bidrar där, säger Bergstrand.