Musikteater sätts upp för 35:e gången

Satir, country och Wirapel i Roslagen blir sommarunderhållning.

24 juni 2019 20:00

Museum Kasper återuppstår och öppnar en humoristisk utställning i Albert Engströms museum i Grisslehamn 16 juni. Utställningen som heter "Fin de siécle - fantasti" består av svenska skämt-, serie- och satirteckningar från början av 1900-talet och framåt. Samlingarna kommer att visas varje sommar och förnyas var tredje år. Museum Kasper hette tidigare Svenska humoristmuseet och lades ner 1997.

Norrtälje Countrybrudar uppträder med rockig countrymusik på Kröns trädgård på Väddö 28 juni. Gruppen består av Ellinor Videfors, Ester Årman-Wallmyr och Michaela Stridbäck. De kommer framföra vackra stillsamma arrangemang och därefter växla upp till kraftfullt ösig country. Det blir både eget material och covers.

Wira-spelen, som är ett musikskådespel för hela familjen, sätts upp för 35:e året i rad. Premiär är den 29 juni och därefter blir det tio föreställningar på Isaks äng vid Wira bruk. Spelen handlar om smederna och deras familjer i Wira Bruk på 1700-talet. Ensemblen består av 150 personer, hästar, höns och andra djur. Kärlek, humor, drama och sorg utlovas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!