Besökare önskade få "Samlingar & samlare" tillbaka

Besökare ville ha tillbaka utställning som visades tidigare i år.

13 juni 2019 16:00

Nu kommer "Samlingar & samlare" att visas på Enköpings museum hela sommaren till 7 september. En av orsakerna är att en stor del av utställningen kommer från det nedlagda museet J.P Johansson som drevs av sällskapet till skiftnyckelns uppfinnares ära. Utställningen på Enköpings museum vill lyfta fram föremålen men också visa att de människor som samlar och sköter om föremål i olika föreningar har en viktigt roll för kulturlivet.

Utställningen "Vardagsbestyr på Grönsöö slott" skildrar livet som det levdes bakom den representativa fasaden. Och det handlar om ett tungt arbete med vattenförsörjning, belysning, uppvärmning, skötsel av hus, inventarier och kläder. Det personliga perspektivet på högreståndsmiljön är ovanligt och en av anledningarna till utställningen.

Lördagen 27 juli är det vernissage för Tess Enarsson från Enköping. Hon ställer ut ställer ut akvareller på Hamngalleriet. Tess Enarssons hjärta slår för djur och natur som motiv men även annat som har en historia att berätta. Hon utsågs till Årets nykomling 2019 vid Stockholms konstsalong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Frithiof

Ämnen du kan följa