Eslöv utklassade Skånela

HANDBOLL. Norrevångshallen i Eslöv är ingen turarena för Skånela dam. Inte särskilt heller när Team Eslöv är favoriter i elitserien.
Det handlade om stor förnedring när Eslöv besegrade Skånela med 20 bollar, 38-18 (21-9).

26 januari 2008 19:58
- Det är ingen rolig match från vår sida. Eslöv är inga motståndare som direkt passar oss, sade Skånelas tränare Frenne Båverud på telefon efter matchen.

Det blev aldrig någon större dramatik i lördagens elitseriemöte. Skånela var för bleka för att kunna ge skånskorna en match. Eslöv är fysiskt starka och har bra spelare på varje position, och när Skånela samtidigt bjöd på tekniska missöden, resulterade det i snabba skånska kontringar och mål.
Skånela spelade ett 5-1-försvar och tanken var att plocka bort Eslövs vassa skytt Anna Olsson. En taktik som inte riktigt höll och Skånela glömde periodvis att tappa andra effektiva Eslövspelare. En av de bättre i hemmalaget var 12-målsskytten Louise Lindholm och var fanns Skånelaförsvaret?

Bara nio mål framåt på de första 30 minuterna var förstås för dåligt för att kunna matcha hemmalaget i andra halvlek som fortsatte att spela med högt tempo och ett kreativt anfallsspel.
Skånela fortsatte dessvärre svara för tekniska fel. Det blev till slut minus med 20 mål och Skånela båda målvakter Louise Eriksson och Elin Agerskov har haft roliga dagar.
- Det var en svår match på förhand och det är bara att jobba vidare. Vi möter Sävehof (serieledarna) på bortaplan i nästa omgång. En ny tuff uppgift för oss, sade Frenne Båverud som kunde konstatera att lagets linjespelare Caroline Friberg blev främsta målskytt för Skånela med fem mål, varav två på straff.
Eslöv-Skånela 38-18 (21-9)
Poäng, Skånela:
Caroline Friberg 5 (1), Nathalie Einebrant 4 (2), Madelene Hilden 4, Hannah Lif 2, Cecilia Strandenhed 2, Sophie Lif
Publik: 286
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!