Pendeltågstrafik mellan Uppsala och Älvsjö

Pendeltågstrafik hela vägen från Uppsala till Älvsjö med stopp bland annat i Kista och på Arlanda. Det kan bli verklighet till augusti 2012.

23 november 2009 11:47
På måndagen tecknade Upplands Lokaltrafik (UL), Storstockholms Lokaltrafik (SL) och Luftfartsverket en avsiktsförklaring om att sätta i gång pendeltågstrafik på sträckan Älvsjö-Uppsala.

I augusti 2012 kan det bli verklighet av planerna. Det innebär att det blir möjligt att åka med pendeltåget hela vägen från Älvsjö till Uppsala och gå av på de befintliga stationerna däribland Knivsta, Arlanda, Upplands Väsby, Kista, Solna och hela vägen till Älvsjö station.
- På det här sättet knyts Uppsala ihop inte bara med Stockholms central, som i dag, utan även med direkt med Stockholms förorter. Uppsala får kopplingar både med norra Stockholm och söder till Älvsjö samt dessutom bättre förbindelser med Arlanda. Det blir halvtimmestrafik nästan dygnet runt, berättar UL:s styrelseordförande Fredrik Ahlstedt.

Han tror att den nya förbindelsen bland annat kommer att betyda mycket för de många Uppsalabor som i dag bilpendlar till Kista.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Nevelius