Stardots snabbar upp diabetesforskning

Stardots är ett Uppsala-baserat företag som utvecklar och distribuerar applikationer för dataanalys inom forskning och utveckling.

Vi har precis släppt ännu en produkt, Pancreas-Image-Detection, PID som använts idag inom diabetesforskning på bl.a. Uppsala universitet. PID räknar antal och typ av celler i vissa delar av bukspottkörteln och snabbar upp och ökar pålitligheten avsevärt, och har utvecklats tillsammans med BMC och Joey Lau Börjesson på Uppsala universitet.

Joey Lau Börjesson: "Jag tycker att programmet ger en objektiv analys av bilderna och säkerställer därmed en noggrannare
bildanalys än manuell räkning, vilket har betydelse för statistiktesterna. Detta i sin tur avgör vilka slutsatser man kan dra
utifrån sina resultat."


"För ett år sedan så insjuknade min son i diabetes typ 1 och två veckor efter detta så fick vi detta projekt inom diabetes forskningen. Vilket sammanträffande!
På Stardots så vill vi på riktigt göra världen till ett bättre ställe, så vi beslöt att ge 25% av alla intäkter från PID till Barndiabetesfonden.


Daniel Petrini, VD på Stardots: "Jag tycker att PID exemplifierar Stardots affärsidé; att utveckla applikationer för dataanalys inom forskning och utveckling för att göra världen lite bättre. Därtill har jag, genom min sons diabetes, ett personligt intresse av att hjälpa diabetesforskningen framåt."
 
 info@stardots.se

6 februari 2018 12:20
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!