SKB lockade kritiska kvinnor med mode

Kvinnor är genrellt mer kritiska till kärnkraft än män. För att nå dem, och bli en mötesplats för Östhammarsbor, ordnade SKB modevisning i torsdags.

27 mars 2014 10:42

Tre lokala företag visade upp sina kläder tillsammans med mannekänger från området när SKB anordnade modevisning i gamla stadshuset i Östhammar.
– Vi vill nå kvinnor som ofta är mer kritiska till oss och kärnkraft, säger Ann-Kristin From, kommunikationschef på SKB i Östhammar.

Förhoppningen är att lokalen ska bli en mötesplats för Östhammarsbor. Förutom modevisning hölls en minimässa med ett tiotal lokala företag som sysslar med bland annat manikyr, blommor och underkläder.
– SKB ville göra något för oss företagare, så jag hakade på direkt. Vi har funderat länge på en modevisning, men det har varit ont om stora lokaler, säger Ewa Svensson, som driver klädbutiken Lime.

Ambitionen att locka kvinnor lyckades – bland de drygt 200 besökarna syntes bara ett fåtal män. För många var det första gången de besökte lokalen sedan SKB flyttade in.
– Vi pratar inte om våra frågor i kväll men vill att besökarna får ett ansikte på oss, säger Erica Wallin, pressansvarig på SKB i Östhammar.

Men det är osäkert om besökarnas syn på slutförvar av kärnbränsle påverkas.
– Jag är här för att se kläder, men slutförvaret tycker jag är hemskt, jag struntar i att det finns jobb, säger Ragnvi Wiberg.

Annika Larsson är däremot inte lika kritisk.
– Jag jobbar på Forsmark, så mig behöver de inte omvända, säger hon.

Kommunalrådet Margareta Widén Berggren (S) var kvällens konferencier.
– Det är kul att se så många företag här, vi kanske ska göra det här till ett företagshotell, sa hon från scenen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cinna Gärdenfors