Skadad mc-förare brottsmisstänkt

Den 40-årige mc-förare som på torsdagen skadades allvarligt när han körde in i en bergvägg på riksväg 76 söder om Östhammar är misstänkt för flera brott.

20 april 2012 10:03

Olyckan skedde i samband med ett polisefterföljande. Mannen som kom körande i södergående riktning vägrade att stanna för polismans tecken vid en poliskontroll i Norrskedika och en polisbil följde efter för att om möjligt identifiera motorcykeln. Söder om korsningen med länsväg 288 vid Börstil skedde olyckan och mc-föraren fördes allvarligt skadad men vid medvetande till Akademiska sjukhuset.

Mannen är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott , vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning då han saknar körkort.  Motorcykeln var dessutom stulen.
Enligt de första uppgifterna från polisen hade den polisbilen inga sirener eller blåljus påslagna under det drygt fem kilometer långa efterföljandet.
- Det har nu visat sig att polisbilen initialt hade blåljusen på, men inte sirén, för att varna andra trafikanter, men de slogs av när polismannen förlorade ögonkontakt med motorcykeln.  När olyckan inträffade ska blåljusen inte ha varit påslagna, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen på fredagen.
Händelsen ska utredas vidare. 
 Det finns på fredagen inga uppgifter om mannens tillstånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!