Gimos konstgräsplan invigd

Efter fems års planering invigdes Östhammars kommuns första konstgräsplan på lördagen. Hela dagen fylldes av ett späckat och festligt program.

13 november 2010 14:51

Projektet har genomförts mellan Östhammars kommun och Gimo IF där kommunen. Gimo IF ansvarar för driften av anläggningen.
Invigningsdagen fylldes bland annat av fotbollsmatcher mellan Gimo IF och Norrskedika IF och med en föreläsning av pedagogen, elittränaren i handboll och förre förbundskaptenen för Sveriges handbollsjuniorer, mm, Anders Lundin.
Medan de vuxna satt under tältdukarna och lyssnade på Anders Lundin så lattjade många barn och ungdomar med bollen ute på den gröna konstgräsplanen. Några av dessa var tjejerna Tilda Isaksson, Jenny Enqvist, Josefine Eriksson och Malin Svensson. De spelar i Gimo IF:s damlag.
– Det är helt underbart att vi fått en konstgräsplan. Vi har tränat på planen en gång, men kommer att använda den en gång i veckan fram till jul. Efter jul tränar och spelar vi två gånger i veckan fram till våren, säger Jenny Enqvist.

Malin Svensson är målvakt och för henne är det stor skillnad att spela på konstgräs jämfört med att spela på en grusplan den här tiden på året.
– Det är guld att slippa rivmärken från gruset när man slänger sig efter bollen och konstgräset är förstås mycket mjukare att
falla på, säger hon.
Gimo IF:s damer spelar i division tvåa, men med konstgräsplanen hoppas de fyra flickorna att laget kan nå högra divisioner nu när tränings- och spelmöjligheterna blir mycket bättre med konstgräset.

Gimo IF:s ordförande Ulf Waltersson är den store eldsjälen bakom projektet.
Anläggningen kostar totalt 8,5 miljon kronor och av den summan har Östhammars kommun gått in med 4,5 miljoner kronor. I uppgörelsen mellan Gimo IF och Östhammars kommun får kommunens skolelever använda planen gratis på dagtid under de fem första åren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Bergström