De fixade pulkabacken i Alunda

Snart står vintern för dörren och Jessica Liljeblad i Alunda vill att pulkabacken Stupet som vuxit igen med sly och buskar skall bli röjd och fin igen. Därför inbjöd hon på Facebook andra föräldrar att delta i arbetet. Gensvaret blev starkt.

31 oktober 2010 11:03

–  Ett 50-tal personer har hjälpt till, säger hon. Privatpersoner och medlemmar i Furuhöjdskyrkan och Svenska kyrkan. Nästan alla är småbarnsföräldrar och vill att barnen skall kunna åka i backen utan att krocka med träd eller bli piskade i ansiktet av vassa grenar.

Medan man ändå höll på revs också den förfallande stuga i närheten som använts av avsomnade lokalavdelningen av Friluftsfrämjandet.
–  Att föreningen inte funnits på fler år är orsaken till att inget gjorts åt backen. Kommunen äger marken och i år övertog Alunda Innebandyförening ansvaret för den. Men om inte vi föräldrar griper in blir det inte så häl väl utfört, säger Jessica Liljeblad.

Under förmiddagen och långt in på lördagen brann ett flertal riseldar i backen. Röjningspatrullerna bjöds på grillkorv, kaffe och saft skänkt av ortens Ica-handlare. Även barn deltog i arbetet.

Pulkabacken Stupet har använts sedan år 1992. Den ligger i ett tallskogsområde nära skolan, utomhusbadet och flera bostadsområden. I backen finns vindskydd, grillplats och en lift som dock behöver reparation för att fungera igen. Nu är tanken att backen skall hållas fri från sly.
– Vi skall ordna ett möte i nästa månad och diskutera hur vi skall underhålla den. Förslagsvis med en insats på några timmar varje höst, säger Jessica Liljeblad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Lundgren