Tanken med projektet är att nyanlända och långtidsarbetslösa ska komma in i samhället genom att utföra olika arbeten i naturen. Alexandra Holmgren Fredman, Skogsstyrelsen i Uppsala/Västmanland, är arbetsledare för en grupp nyanlända kvinnor i Uppsala.
– Den här gruppen hade först praktik. Sedan började projektanställning och den fortsätter i alla fall året ut. Det har gått jättebra hittills, säger hon.
Vi har tidigare rapporterat om det här projektet - leder det till jobb när det är slut?
– I gruppen vi hade före denna jobbar eller studerar alla nu, säger Alexandra Holmgren Fredman.
LÄS MER: Här kliver hon in på svenska arbetsmarknaden
Regeringen lanserade satsningen Gröna jobb tidigare i år och den omfattar cirka 900 miljoner kronor fram till 2020. Som en del av projektet inventerar kvinnorna olika trädslag. Diana Alsokan, från Syrien är en av dem.
– Det är roligt med ett nytt jobb, det gör att jag lär mig svenska och ger mig chansen att träffa trevliga människor. Jag har förändrats under mina fyra år i Sverige, säger hon.
Feven Gevense är också med i gruppen. Hon har redan planer på vad hon ska göra efter projektet.
– Valresultaten bestämmer om projektet slutar vid årsskiftet eller ej. Kan jag inte fortsätta med detta vill jag nog bli undersköterska, säger hon.
Under tisdagen fick gruppen besök av närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).
– Den här satsningen är jättebra för att inkludera människor i samhället. Visst kostar den, men det är värt det i slutändan. Jag tror att man skjuter sig själv i foten om den inte får fortsätta, säger han.