Fem trafikolyckor under fredagskvällen

Det var en olycksdrabbad fredagskväll i länet med tre olyckor: Älgkrock, bilvolt och bil in i vägräcke.

Väg 2722019-10-25 20:57

Räddningstjänsten hade bråda tider på fredagskvällen. Tre olyckor inträffade i länet. Den första olyckan skedde strax före klockan 17 på väg 272, i närheten av Granlunda, nordöst om Uppsala. Två bilar var inblandade, varpå den ena bilen voltade. Två personer fick föras till sjukhus av de tre personer som totalt var inblandade. På lördagseftermiddagen var skadeläget oklart.

Föraren i den bil som inte voltade misstänks för vårdslöshet i trafiken.

Den andra trafikolyckan inträffade en dryg timme senare på riksväg 56 norr om Tärnsjö, i Heby kommun. En personbil krockade med en älg, varpå bilen slog runt och hamnade på taket. Älgen blev liggandes mitt på vägbanan innan den forslades bort. Föraren togs till Akademiska sjukhuset för vård. På lördagseftermiddagen fanns ingen information om förarens skadeläge.

Bara en kvart efter den andra olyckan inträffade en tredje trafikolycka på E4 mellan Stockholm och Uppsala, i höjd med Knivsta. En personbil hade rammat ett vägräcke. En person skadades lindrigt, men behövde inte uppsöka sjukhus.

Den fjärde olyckan inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen. En personbil krockade med en älg på väg 55 strax utanför Örsundsbro. De två personerna i bilen ska ha klarat sig oskadda och vägen var tillfälligt avstängd. 

En timme senare skedde den femte olyckan, strax efter klockan 23. Det var också den tredje viltolyckan för kvällen. En personbil krockade med ett vildsvin på väg 72 strax utanför Järlåsa. Föraren, en man i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med nacksmärtor. På lördagseftermiddagen fanns inga uppgifter om hans skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!