Men det är såklart de 55 korna som är de viktigaste djuren på mjölkgården.
– Under 1990-talet fanns så mycket som 120 kor här. Det antal som finns nu är lagom till en robot, säger Johan Fransson som jobbar på gården.
Mjölken från korna åker ner till ystkaren, där den blir till ost och glass. 100 kilo mjölk blir till tio kilo ost, som både säljs på gården och till butiker och restauranger över hela Sverige. Glassen är så kallad gelato: en italiensk variant av glass med fastare konsistens än vanlig gräddglass. Företaget får cirka hälften av sina intäkter från försäljning av mejeriprodukter och hälften från turismen på gården.
– Osten kan lagras hur länge som helst, men det räcker med tre månader, säger Johan Fransson medan han visar runt i ostskafferiet.
Det var kärleken som ledde Johan Fransson till Väddö gårdsmejeri; till fästmön Cecilia Edlund, dotter till Hasse och Yvonne Edlund som driver gården, men också till livet på landet.
– Egentligen är jag tekniker från Stockholm. Jag skulle aldrig hamnat här om det inte vore för Cecilia, men nu förstår jag inte hur man kan bo i en lägenhet.
Och visst verkar det som att Johan Fransson inte gjort annat än att jobba på mjölkgård när han visar runt. Alla som besöker gården kan ta del av historierna eftersom Johan håller rundvisningar.
– De är ungefär en halvtimme, men beror lite på sällskapet. Jag gillar att prata så det kan lätt dra ut på tiden, skrattar han och fortsätter:
– Det finns ett stort intresse för att träffa djur, det gör att många är intresserade av gården.
Den som är rädd för riktiga djur kan i stället rida käpphäst på den lilla käpphästbanan. Eller köra leksaksbil på en liten grusbana.
Om Johan Fransson tar hand om djuren när de mjölkas kan man säga att Robin Edsmyr tar hand om korna när de mjölkats klart. Han är restaurang- och eventansvarig och har bland annat hand om Bonden och Burgen och Bondens glasskalas, de tillhörande restaurangerna som ligger några hundra meter bort från gården. Från dem har man utsikt över Väddö kanal.
– Det är mycket folk i rörelse här, det gör det roligt att både ha en gård och restaurang, säger Robin Edsmyr.
Han är företagets senaste rekrytering och kom in för tre månader sedan. Sommaren 2020 blir alltså hans första. Men Väddö gårdsmejeri var inte obekant innan. 2019 tog han, med sitt lag, nämligen SM-guld i hamburgare.
– Det var givetvis Väddös burgarcheddar vi hade på burgarna, säger han.