Uppsalarestaurang i konkurs

Restaurang Kadbano som ligger i Svavagallerian har gått i konkurs.

4 juli 2018 14:08

Det var i onsdags förra veckan som Uppsala tingsrätt beslutade att på företagets begäran sätta Kadbano AB i konkurs. Bakgrunden är att företaget inte har haft tillräckligt med inkomster.

Företaget har i dag ingen verksamhet, men har anställda med lönefodringar.

"Bolaget saknar betalningsförmåga och denna betalningsförmåga är inte endast tillfällig", står det i konkursansökan, som bolagets styrelseordförande Reza Faraji har skrivit under.

Restaurangen har haft en persisk profil och serverat både lunch och middag. Även möjligheter till fika, söndagsbuffé och catering har funnits.

Konkursförvaltaren advokat Johan Falkman berättar att restaurangen har haft en hel del lunchgäster men att det under kvällstid har varit trögare.

– Det har varit en hög kostnadsbild med hög hyra. Bolaget har dessutom inte ägt något, utan har leasat restaurang- och köksinventarier. Då vill det till att verksamheten är lönsam, säger han.

Vasakronans fastighetschef Andreas de Jounge beklagar att Kadbano går i konkurs.

– Det är jättetråkigt för alla att restaurangen går i konkurs. Den kompletterade gallerian. Vi har börjat leta efter ny hyresgäst men vi har inga konkreta intressenter än, säger han.

Kadbano AB grundades 2012.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Ekholm

Ämnen du kan följa