”Vi välkomnar alla oavsett tro”

Gottsunda kyrka bjuder in till julaftonsfirande. Firandet som är öppet för alla inleds med gudstjänst och följs sedan av jullunch.

23 december 2018 20:05

Boel Hössjer Sundman är församlingsherde i Gottsunda församling och håller tillsammans med musiker och diakon Sara Parkman i den gudstjänst som inleder julaftonsfirandet.

– Vi kommer även ha en levande julkrubba, barnkör och musiker som spelar, säger Boel.

Efter gudstjänsten dukar Petra Söderberg, café- och volontäransvarig, upp jullunch i församlingssalen tillsammans med ett 10-tal volontärer.

– Vi har varit ute i Gottsunda centrum och delat ut flyers så att de som annars skulle suttit själva på julafton vet att de är välkomna till oss. Förutom jullunchen som vi har fått hjälp att tillaga av kökspersonalen på Björngårdens äldreboende, kommer vi i vårt julfirande ”Jul i gemenskap” ha musikunderhållning och allsång som sen avslutas med en enkel andakt.

Intresset för att hjälpa till i juletider har varit stort, berättar diakon Sara Parkman.

– Vi har flera personer som gått från att vara deltagare till att bli volontärer. Många växer av att få vara den som hjälper i stället för att vara den som blir hjälpt.

Prästen Boel Hössjer Sundman poängterar att kyrkan är öppen för alla oavsett tro.

– Kyrkan är en del av samhället och finns för att ge människor tro, hopp och samhörighet. Berättelsen om Jesusbarnet som föds i utsatthet och familjen som inte har någonstans att bo går rakt in i vår nutid.

Julfirande Gottsunda kyrka

Öppet kl. 11-14 julafton.

Gudstjänst kl. 11-12 med levande julkrubba och barnkör.

Jul i gemenskap: Jullunch och allsång i församlingssalen kl 12-14.

Kostnad jullunch 30 kronor för vuxna, gratis för barn. Föranmälan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna-Mikaela Wass