Värdefullt gods befaras stulet

Polisen fick på skärtorsdagskvällen larm om ett förrådsinbrott. "Befaras upp emot sexsiffrigt belopp"

19 april 2019 01:57

Vid 21.20-tiden på kvällen larmades polisen till en adress i Sala Backe, där ett inbrott upptäckts i ett förråd tillhörande fastigheten. Det ska röra sig om ett lägenhetsförråd och tjuvarna har kommit in genom att bryta upp en dörr.

Enligt Pär Olsson, befäl vid polisens regionledninscentral, kan tjuven eller tjuvarna ha kommit över gods till ett högt värde.

— Vi har varit där och tagit upp anmälan och säkrat en del spår. Jag vill inte säga exakt vad det är som blivit tillgripet men man kan säga att det rör sig om inredningsdetaljer, säger Pär Olsson.

Något exakt värde är ännu inte känt.

— Man befarade upp emot sexsiffrigt belopp, säger Pär Olsson.

I nuläget har polisen ingen misstänkt för brottet, som rubriceras som grov stöld.

Tidigt på långfredagens morgon vill polisen ännu inte gå ut med någon ytterligare information om vad för typ av gods tjuvarna fått med sig. Det är även svårt att fastslå exakt när brottet inträffat då ingen kontrollerat förrådet på flera månader.

— Vi har pratat med målsägaren och det verkar som att det är stora värden som försvunnit. Däremot är det ingen som varit nere i förrådet på länge så brottstiden är okänd, vilket gör det hela svårt att utreda, säger Pär Olsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Tjernström