Efter rapporteringen om att Fyrishov håller undervisningsbassängen stängd till i slutet av april pågår febril aktivitet för att få till nya scheman och bassänger till alla simskolebarn som drabbas. Några grupper får flytta till andra bassänger och andra får helt enkelt pausa undervisningen och simterminen förlängas med några veckor. Men för UH-idrotts, Uppsala Handikappidrotts, simskola fungerar det inte att förlänga terminen då ledarna är studenter som själva går på sommarlov. I stället tvingas de missade lektionerna flyttas fram till i höst.

– Barnen och föräldrarna blir stressade av situationen. Men nu hoppas vi lösa det genom att lägga in de inställda tillfällena i höst. Vi startar terminen lite tidigare helt enkelt, säger Lidia Svedberg, föreningskonsulent på UH-idrott.

Att flytta eleverna till alternativa bassänger passar nämligen inte de elever som går i UH-idrotts simskola.

Artikelbild

– Många har koncentrationssvårigheter och då är nya miljöer svårt, förklarar Anna Holmström, administratör på UH-idrott.

På Gottsundabadet ligger till exempel rutschkanan inom synhåll från utbildningsbassängen, ingen pedagogisk fullträff för den som har svårt att koncentrera sig. Dessutom kräver några av barnens funktionsvariationer den riktigt grunda del som bara finns på Fyrishov.

– Vi har en bra kontakt med Fyrishov och de har verkligen försökt hjälpa oss att lösa situationen. Det här är ju sånt som händer, säger Lidia Svedberg.