Uppsalaprofessorn om Nobelspillfadäsen

När huvudrätten skulle serveras på måndagskvällens Nobelfest tappade en av servitörerna bakad rotselleri på en Uppsalaprofessor.

11 december 2018 11:57

Intill den olycksalige servitören satt nämligen den glatt ovetande Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet. Fadäsen fångades dessutom lyckligt eller olyckligt nog av SVT:s kameror, och gick rakt ut i tv-sändningen.

– Jag tycker synd om den stackars killen, han kom och bad om ursäkt fem gånger och de lovade att ersätta mig för kemtvätten, berättar Larhammar för UNT.

Professorns frack fick "en hel del fläckar" när huvudrätten hamnade mellan rygg och stolsrygg.

– Och jag ska på en ny tillställning här i kväll, så nu måste jag få den tvättad, säger Dan Larhammar, som hade centerledaren Annie Lööf som bordsdam under middagen.

Fick du henne att spilla någon information om regeringsförhandlingarna?

– Vi pratade inte så mycket om det, hon ville nog gärna prata om annat för en kväll efter de här månaderna. Vi pratade mycket om forskningspolitik och långsiktighet inom forskningen, säger Larhammar, som även är ordförande i Kungliga vetenskapsakademien.

Hur var festen i övrigt?

– Det var fantastiskt trevligt. Allt från sällskapet till maten och underhållningen. Och pristagarna höll fantastiska tal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alexander Ekström

Ämnen du kan följa