Uppsalabon tar plats i "Gift vid första ögonkastet"

Malin Alpsjö från Uppsala är en av deltagarna i nya säsongen av SVT:s realityserie "Gift vid första ögonkastet". "Jag ville kasta mig ut i det okända".

19 februari 2019 20:36

Malin Alpsjö har följt tv-serien sedan den började sändas, och på söndag är det hennes tur att vara med.

– Jag kände att det här var en chans att få hjälp av experter att ta reda på mer om mig själv, och förhoppningsvis hitta en partner.

Hon beskriver sig själv som en Uppsalatjej och jobbar till vardags som account manager på Rix FM här i Uppsala.

Filmandet drog igång redan i maj förra året. Malin Alpsjö säger att stödet från hennes vänner och familj har varit en viktig del i hennes medverkan.

– Jag fick reda på att jag skulle vara med i serien bara två veckor innan giftermålet. Mina nära och kära ställde upp på en gång och visade mig massa kärlek och det har betytt jättemycket.

Hennes medverkan i programmet har varit ett äventyr. Hon lockades av att inte riktigt veta vad hon gav sig in på.

– Innan jag visste vem jag skulle gifta mig med var det så klart väldigt läskigt. Men jag bestämde mig för att jag ville testa det här och kasta mig ut i det okända.

Det är första gången Malin Alpsjö är med på tv, men det är inget hon skräms av. Efter att ha jobbet i flera års tid med radio är hon van vid att ha en offentlig roll.

– Programmet sänds ju bara i åtta veckor så det blir en kort och intensiv period i rampljuset. Upp som en sol och ned som en pannkaka, säger Malin Alpsjö och skrattar.

Första avsnittet sänds på söndag den 24:e februari i SVT1 klockan 22:00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Hallerby