Uppsalabo fast i Hongkong

All flygtrafik från Hongkong stoppades under måndagen på grund av de långdragna protesterna. Uppsalaföretagaren Adam Sonesson skulle flyga hem för att hälsa på familj och vänner men är fortfarande kvar. Under måndagen hamnade han mitt i protesterna.

12 augusti 2019 20:30

– Det var en surrealistisk upplevelse. Det var så oerhört mycket människor. Uppemot 80 000 – 90 000 människor hade samlats, så det var svårt att komma fram, säger Adam Sonesson.

Adam Sonesson är bosatt i Shenzhen utanför Hongkong sedan ett år tillbaka och har följt demonstrationerna på nära håll. När han skulle flyga hem till Uppsala på måndagen märkte han redan på väg in till Hongkong att det var svårt att ta sig fram.

– Taxichaffören kunde inte köra till flygplatsen och när jag senare skulle ta tåget in till Hongkong igen, fick vi kliva ur tåget och gå till fots på motorvägen.

Protesterna har pågått i snart tio veckor. Under helgen ockuperade tusentals svartklädda demonstranter flygplatsen. Stämningen har beskrivits som hätsk och även Adam Sonesson har varit rädd.

– Man blir rädd för att det är en så stor folkmassa.Men demonstranterna visar stor respekt och vill inte att man ska blanda sig i.

Tills vidare sover Adam Sonesson hos kompisar fram tills att han får tag i en ny flygbiljett till Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise Kalén