Uppsala tar strid för Wikström

”Vi är besvikna för att Cecilia Wikström inte är med på Liberalernas lista till EU-valet”, säger Malin Sjöberg Högrell, ordförande i Liberalernas länsförbund i Uppsala. Nu nominerar lokalliberalerna Cecilia Wikström och hoppas att hon kan ta plats på listan ändå.

28 mars 2019 17:06

Under torsdagen presenterade Liberalernas valberedning sitt förslag på kandidater till EU-valet. Cecilia Wikström som tidigare petats som toppnamn lämnades helt utanför listan.

– Vi är besvikna. Vi kommer att nominera Cecilia Wikström till att ha en plats på listan ändå, säger Malin Sjöberg Högrell.

I och med nomineringen kan Cecilia Wikström ta sig in på valberedningens lista ändå. Under fredagen har Liberalernas partiråd möte i Stockholm och där ska de ta beslut och spika listan på totalt 50 namn. I och med Uppsalaliberalernas nominering kan det bli votering.

Det är drygt hundra liberala politiker som får rösta om EU-listan på partirådet. Men det är ett numerärt underläge då Liberalerna från Uppsala bara är två personer.

– Jag tror att det är en uppförsbacke om jag ska vara helt ärlig men det är en viktig principfråga då många av våra medlemmar vill se henne på listan. Och Cecilia Wikström har stöd inom partiet, bland annat från Västerås och Jönköping, säger Malin Sjöberg Högrell

Förra partirådet den 14 februari vann Cecilia Wikström provvalet med över tvåtusen röster.

– Ingenting har förändrats, allt om Cecilias Wikström bolagsengagemang var känt redan då men hon vann ändå med en klar majoritet. Lokalt har tongångarna varit att man inte riktigt förstår hur valberedning, partiledning och etikkommité har resonerat. Vi tycker att man hade kunnat gå ut och försvara sitt toppnamn, säger Malin Sjöberg Högrell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell