Upprepade stölder på Fyrishov

Efter upprepade stölder och uppbrutna skåp - nu varnar Fyrishov gästerna.

15 mars 2018 21:30

De senaste två månaderna har det skett flera stölder av bilnycklar i omklädningsskåp. Stölderna har gått till så att förövaren har brutit upp omklädningsskåp och sedan stulit mobiler, plånböcker och bilnycklar. Tjuven har därefter försvunnit i ett stulet fordon.

Uppsalapolisen har på sin facebooksida gått ut med en uppmaning till Fyrishovs besökare med rubriken: "Se upp för stöld i omklädningsrummet!".

Polisen tipsar om att inte låsa in värdesaker och bilnycklar i klädskåp i omklädningsrummen, utan förvara dem i värdeskåp.

Lisa Sannervik, Uppsalapolisens presstalesperson, berättar att områdespolisen flera gånger varit på plats i badanläggningen.

– Vi har ett bra samverkansarbete med Fyrishov och har hjälpt dem att kommunicera tydligare med sina besökare. Det har gjort att Fyrishov har börjat informera sina gäster mer om riskerna, säger Lisa Sannervik apropå den skylt som numera möter Fyrishovs besökare.

Där står: "Lås in dina värdesaker i värdefacket i badet. Vi har gäster som drabbats av uppbrutna skåp och stölder av bilnycklar och bilar".

UNT har sökt Fyrishov för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill