Om en dryg vecka ska Liberalerna välja en ny partiledare efter Jan Björklund. Internt har striden rasat mellan de tre kandidaterna Erik Ullenhag, NyamkoSabuni och Johan Pehrsson. Medan NyamkoSabuni fått stöd av flera länsförbund har Erik Ullenhag bara fått stöd av hemmaförbundet i Uppsala, Liberala ungdomsförbundet, Liberala kvinnor och nu då Stockholmsförbundet.

– Just nu ser det ju lite mörkt ut, säger Malin Sjöberg Högrell, länsordförande i Uppsala.

Men de 183 ombuden som ska rösta om Liberalernas framtida partiledare den 28 juni behöver inte rösta utifrån nomineringarna från respektive länsförbund. Enligt Malin Sjöberg Högrell är kampen om partiledarposten jämnare än vad många tror.

– Det har inte varit några jordskredssegrar i de olika länsförbundsvalen. Inte heller i Uppsala har det varit ett självklart val, vid en rådgivande medlemsomröstning fick Erik Ullenhag 58 procent av rösterna, säger Malin Sjöberg Högrell.

Varför valde förbundsstyrelsen i Uppsalaatt nominera Erik Ullenhag?

– Vi tycker att han bäst svarar på hur han ska lösa invånarnas problem. Han är även en stark socialliberal person som varit med länge och kan vårt parti, säger Malin Sjöberg Högrell.