Femton skjutningar i Uppsala under 2018

Fredagskvällens skjutning i Gottsunda blir den femte hittills i november. Antalet skottlossningar i Uppsala under 2018 är nu uppe i femton stycken.

3 november 2018 20:04

Enligt en summering som UNT gjort har polisen larmats femton gånger om skottlossning utomhus i Uppsala under 2018, inräknat fredagskvällens skjutning i Gottsunda centrum. I november har två personer skjutits till döds i Uppsala, vid separata tillfällen.

Här är de skjutningar som inträffat i Uppsala under 2018:

30 november: Strax innan klockan 18 på kvällen får polisen in flera samtal om skottlossning i Gottsunda centrum. En förundersökning angående försök till mord samt grovt vapenbrott inleds.

17 november. Strax innan 21.30-tiden på kvällen får polisen flera samtal om skottlossning på August Södermans väg i Gottsunda. Ett skott ska ha träffat ett fönster i ett äldre pars lägenhet. Ingen person skadas. I nuläget är ingen gripen för skjutningen.

8 november. På kvällen avlossas flera skott på Heidenstams torg. En man träffas av flera skott och förs allvarligt skadad till sjukhus, där han senare avlider.

3 november. Kring halv tio larmas polisen om en skjutning i Svartbäcken. En man ska ha skjutit ett skott genom rutan i ett äldre pars lägenhet på bottenplan. Mannen grips dagen efter.

2 november.Två personer blir skjutna på Levertinsgatan i Gränby. En man i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern skadas – den äldre avlider senare på sjukhus. Händelsen utreds som mord och försök till mord.

20 augusti. En 18-årig man skjuts i båda benen på Gitarrvägen i Gottsunda. I samband med skottlossningen träffas två lägenheter i vilka det ska ha befunnit sig människor.

16 augusti.En 18-åring skjuts i en bostad på Lagerlöfsgatan i Gränby/Löten. Polisen misstänker att han beskjutits från parkeringen utanför. 18-åringen träffades i armen. Brottet rubriceras som mordförsök.

12 augusti. Polisen larmades om skottlossning vid Bruno Liljeforsgatan i Gränby. Skott ska ha avlossats mot flera personer, dock utan att någon skadats. Fyra misstänkta greps av polisen. En 19-åring kunde i slutet av oktober åtalas för skottlossningen. Åklagaren och polisen misstänker att en konflikt mellan två släktgrenar ligger bakom skjutningen.

11 augusti. Polisen larmades om skottlossning vid Almqvistgatan i Gränby. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med skottskador. Mannen hävdade att skjutningen inte ägt rum vid Almqvistgatan utan på någon annan plats. Fortfarande är det oklart vad som hänt.

7 juni. En skottskadad man hittades utomhus på Kvarnbacksgatan i Kvarn­gärdet. En man i 60-årsåldern kunde i slutet av oktober dömas till 12 års fängelse för mordförsök.

30 maj.Skottlossning på Väktargatan nära en förskola där det fanns barn. En närboende fick en kula genom köksfönstret. Två personer skadades och fördes till sjukhus. En man greps för mordförsök.

24 april. En person fördes till sjukhus efter skottlossning på Bandstolsvägen. Polisen grep tre personer.

22 april. Efter larm om skottlossning i Gränby påträffades en bil med kulhål. Inga personskador.

27 mars. Två skotthål uppstod i ett skyltfönster när en butik vid Bruno Liljeforsgatan besköts. Ingen person skadades.

11 januari. Två män skottskadades på en pizzeria i Flogsta. En 19-åring dömdes till nio års fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg/Staffan Wolters/Anna Bill/Felix Wedjesjö/Lisa Selander