Trehjuliga elsparkcyklar på gång

Lådcyklar, elcyklar och elsparkcyklar med tre hjul. Snart kan de hyrbara fordonen på Uppsalas gator bli ännu fler.

15 maj 2019 11:30

På tisdagen presenterade företaget Voi, vars elsparkcyklar blivit en självklar del av stadsbilden i Uppsala, flera nyheter. I framtiden kommer användarna inte bara att kunna åka elsparkcykel utan också vanlig elcykel och lådcykel. Men om just de nyheterna kommer till Uppsala, och i så fall när, det är oklart.

– Det är en bra fråga. Uppsala är viktigt för oss och vi har redan en flotta där, säger Kristina Hunter Nilsson, presschef på Voi.

När lådcyklar och elcyklar kommer att introduceras vill företaget inte heller säga, och inte heller om Uppsalaborna kan förvänta sig att se de nya fordonen på gatorna.

– Vi pratar med partners nu. När vi vet vilka vi kommer att samarbeta med och på vilket sätt så kommer vi att kommunicera ut det, säger Kristina Hunter Nilsson.

Vad som är klart är att många elcyklar i Uppsala måste bytas ut. Sparkcyklarna håller ofta inte längre än sex månader och nya måste sättas in för att hålla uppe antalet elsparkcyklar på gatorna. Framöver kommer sparkcyklarna dock kunna användas under längre tid, menar företaget.

– Vår nya modell kommer att hålla längre, minst i ett år, säger Kristina Hunter Nilsson.

Den nya modellen, som kan komma till Uppsala från och med i juli, kommer i två utföranden. En variant ser ut som den modell vi är vana att se, med två hjul. Den andra varianten har tre hjul, två framtill och ett bak.

Hur många av de nya sparkcyklarna som kommer till Uppsala och om det blir tre- eller tvåhjuliga är ännu inte klart.

LÄS MER: Nu intar scootrarna Uppsala

LÄS MER: Fylleri stoppar elsparkcyklarna

LÄS MER: Sönderslagna sparkcyklar i Fyrisån

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Windolf