Tre döms för grov våldtäkt av berusad kvinna

Tre män döms till fängelse för grov våldtäkt av en kvinna som både sov och var berusad. En av männen döms för ytterligare en våldtäkt.

10 juli 2019 14:59

Det var under en natt i mitten av januari 2018 som kvinnan var på väg hem och erbjöds skjuts av de tre männen som alla är i 20-årsåldern. I stället för att skjutsa hem henne tog de med sig kvinnan till en för henne okänd lägenhet. Enligt domen ska de tre männen där ha förgripit sig på kvinnan som vid tillfället sov samt var berusad.

Två av männen fälls för grov våldtäkt och döms till fängelse i fyra år och sex månader. Den tredje mannen döms till sex års fängelse samt utvisning, dels för grov våldtäkt, dels för våldtäkt på en annan kvinna samt kränkande fotografering av henne.

Alla männen uppger att de haft samlag med kvinnan under samma natt men förnekar brott. Tingsrätten bedömer dock kvinnans berättelse som trovärdig vilket får stöd i DNA-fynd i kvinnans kropp samt hennes trosor som knyter de tre männen till den grova våldtäkten. Tingsrätten bedömer även att det finns stöd i utredningen som visar att hon befann sig i en särskilt utsatt situation då hon varit både berusad och värnlös i en bil samt en lägenhet med för henne okända män.

De tre männen ska betala 170 000 kronor till kvinnan. Mannen som också döms för ytterligare en våldtäkt ska där betala 115 000 kronor till den utsatta kvinnan.

Åklagaren yrkade på att brotten var så pass grova att samtliga män ska utvisas. Tingsrätten avslår dock två av utvisningsyrkandena då Migrationsverket uppgett att de två männen löper stor fara om de utvisas. Mannen som döms till sex års fängelse utvisas däremot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell