”Tråkigt att Gottsundamammorna lägger ner”

Gottsundamammorna har meddelat på Facebook att de kommer att stänga ned sin verksamhet. Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) beklagar beskedet.

19 november 2018 22:12

– Jag tycker det är tråkigt om Gottsundamammorna lägger ner och speciellt om de gör det nu. Under året som Gottsundamammorna har haft sin verksamhet i Gottsunda har de gjort skillnad, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S).

Läs mer: Gottsundamammorna lägger ner helt

Han hade önskat att Gottsundamammorna istället för att fatta beslutet nu, hade avvaktat den utredning som ska göras eftersom polisen skickat en orosanmälan till socialtjänsten efter att de gjort en husrannsakan i Gottsundamammornas lokal. Vid husrannsakan hittade polisen rester av cannabis.

– Man får vara beredd på bakslag i en så svår miljö; det är något som vi kan lära oss av. Men vi tar orosanmälan på största allvar. Efter att den gjordes har socialtjänsten och polisen haft ett möte med Gottsundamammorna och de hade en nära och bra dialog, säger han.

Erik Pelling uppskattar Gottsundamammornas verksamhet.

– Men jag har också förståelse för mammorna. Jag vet att de blivit utsatta för så mycket hot och hat på sociala medier av personer som uppenbarligen inte har en aning om vad de skriver om. Där har de blivit utsatta för orättvisa beskyllningar. Men i Sverige dömer vi ingen på förhand utifrån rykten, säger Erik Pelling.

Läs mer: Gottsundamammorna tar en paus

Han tillägger att Uppsala kommun har samverkan med många föreningar i Gottsunda och så var det tänkt med Gottsundamammorna också. De hade ansökt om 700 000 kronor för att bedriva verksamhet för att hjälpa ungdomar till att få jobb och även stötta deras anhöriga. Inga pengar har betalats ut, eftersom projektet inte hann påbörjas.

– Jag tror att vi skulle kunna fortsätta och samverka, säger Erik Pelling.

Tidningen har under måndagen sökt Dalila Moghrabi från Gottsundamammorna och socialtjänstens chef, Ola Jeremiasen, utan att nå dem.

Läs mer: Kritiken mot Gottsundamammorna – detta har hänt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Frithiof