I samband med en granskning av en fastighetsaffär i Norberg, som stoppats av politikerna i kommunen, hittade Fagersta-Posten även information om de falska fakturorna.

Bluffakturorna kommer från företaget Fiber Solution Nordic AB, som Systemhus köpte för ungefär ett år sedan. Strax därefter kom rapporter från företagare som tvingats bekräfta fakturor till Fiber Solution Nordic. Dessa fakturor såldes sedan vidare till så kallade factoringbolag, företag som köper upp och belånar fakturor från företag.

En företagare från Göteborg berättar hur han tvingades skriva på en fakturabekräftelse från Fiber Solution Nordic.

– Det började med att två herrar oanmält dök upp på mitt kontor och ville sälja sina produkter. Jag förklarade att jag var totalt ointresserad. I det läget blev de våldsamma, tryckte ner mig i en soffa på kontoret och krävde att jag skulle skriva på en fakturabekräftelse, säger företagaren till Fagersta-Posten.

Männen ska ha sagt att de "visste var hans dotter bor", och företagaren säger att han kände sig tvungen att skriva på.

Så småningom fick han två fakturor från företaget Kapitalkredit, dit fakturorna sålts. Företagaren vägrade betala, och Kapitalkredit har därefter stämt två styrelseledamöter i Systemhus som gått i borgen för fakturaaffären.

UNT har tidigare berättat hur flera hundra personer har köpt aktier i Systemhus, trots att det finns frågetecken kring bolagets ekonomi. Bland annat ska revisorn i bolaget ha lämnat sitt uppdrag när han inte fått redovisningsmaterial från företaget.

UNT har sökt Systemhus för en kommentar.

LÄS MER: 300 köpte aktier i ifrågasatt företag

LÄS MER: Omdiskuterad affärsman etablerar sig i Uppsala

LÄS MER: Uppsalaföretag stoppas i Norberg