Stenhagen: Tre lägenheter skottskadades

Totalt tre lägenheter träffades av kulor efter tisdagsnattens skottlossning i Stenhagen. "En stor fara för allmänheten" uppger polisen men bekräftar samtidigt att lägenheterna inte ska ha varit målet för skjutningen.

27 juni 2019 14:15

Efter den tekniska undersökning som följde skottlossningen i Stenhagen under tisdagsnatten kan polisen nu konstatera att totalt tre lägenheter har träffats av kulor.

– Det är ingen som har blivit skadad i skjutningen men gärningsmannen träffade tre lägenheter under skottlossningen, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Polisen är noga med att understryka att det inte finns något som tyder på att de tre lägenheterna skulle ha varit målet för tisdagsnattens skjutning. Sedan tidigare fanns ett äldre par bland de målsägande dock är det fortfarande oklart hur polisen kommer att rubricera händelsen efter de nya fynden av kulor.

– Men sådana här händelser utgör självklart en stor fara för allmänheten. Det finns dock inget uppsåt att skjuta någon på de adresserna men däremot kommer säkerligen rubriceringen bli framkallande fara för annan då man skjuter okontrollerat, säger Lisa Sannervik.

Fem personer sitter fortsatt anhållna misstänkta för försök till mord efter skjutningen. De stoppades i en bil på Lings väg i Löten efter att polisen tagit emot flera samtal gällande ytterligare en misstänkt skottlossning under tisdagsnatten.

– I nuläget har vi inte hittat något som bekräftar att det ska ha varit en misstänkt skjutning i Löten eller på Kvarngärdet, säger Lisa Sannervik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell