Soprummet svämmar över av avfall

Flera dagar utan tömning. Nu väller soporna ut genom dörren och det stinker. Flera har fått nog. Men fastighetsägaren anser att inget kan göras innan helgen är slut.

6 maj 2018 18:00

För snart ett år sedan skrev UNT om överfulla soprum och upprörda hyresgäster på Bröderna Berwalds väg i Gottsunda. Nu har samma problem uppstått på Bandstolsvägen och sophuset som tillhör Galaxen där bland annat ett av kommunens omsorgsboenden ligger. Rummet är proppfullt med ett nära två meter tjockt lager sopor som väller ut genom dörren. Det stinker.

Boende säger sig ha ringt till fastighetsägaren Carnegie i slutet av förra veckan, men fått besked att inget kan göras förrän efter helgen.

Anna Ohlsson som är och hälsar på sina föräldrar som bor i husets lägenhetsdel har sett hur sopberget vuxit.

– Det har varit problem ett par veckor. Jag har gått förbi och sett hur det har samlats mer och mer sopor. Så här har det inte varit förut. Dörren har stått öppen och nu går det inte att stänga den alls, säger hon.

Några som jobbar på Galaxen säger att soprummet varit fullt i tre dagar och att flera boende har reagerat. Nu tvingas de slänga sina sopor i ett soprum som tillhör ett annat bostadsområde.

För ungefär ett år sedan ska det också ha varit problem. Då vägrade fastighetsägaren att ta hand som sopor som inte låg i sopkärlen, berättar de. Det ska ha slutat med att en saneringsfirma fick göra jobbet.

UNT har sökt fastighetsägaren Carnegie som hänvisar alla samtal till kontorstid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!