Sonens skolskjuts uteblev helt

Den här veckan har inte skolskjutsen fungerat alls för Urban Åhgrens son, som är funktionshindrad. "Jag kommer att tvingas ta ledigt från jobbet", säger pappan.

22 augusti 2019 18:09

Urban Åhgrens 17-årige son är funktionshindrad och kan inte ta sig själv till skolan. Sonen är sedan tidigare beviljad skolskjuts av Uppsala kommun, men när han i måndags skulle börja första terminen vid Jälla yrkesgymnasium kom aldrig taxin till Norby där familjen bor.

– Vi fick besked om att en taxi skulle komma, men ingen bil kom. Tack vare att min sons ledsagare var snäll och följde med kunde de åka buss till skolan. Och på eftermiddagen ställde hans gamla skola upp och hämtade honom till fritidsverksamheten här i Norby. Men det håller ju inte i längden, säger Urban Åhgren upprört.

UNT berättade tidigare i veckan om andra fall där barn inte hämtats och att det varit mycket svårt för föräldrar att få information från kommunen. En orsak till strulet är ett nytt avtal och nya rutiner för att effektivisera transporterna.

– Jag beklagar verkligen att det har fungerat dåligt, sade Kristina Stavlind, enhetschef på Trafikcentralen vid Uppsala kommun.

Den här veckan har sonen inte fått skjuts någon gång till skolan, från skola till fritids och från fritids och hem. Urban Åhgren säger att han och hans fru ännu inte fått veta något om nästa vecka.

– Det är helt omöjligt att få ett besked från Trafikcentralen. Jag kommer att tvingas ta ledigt från jobbet för att köra honom själv om inte skolskjutsen fungerar. Jag jobbar som lärare och mina elever kommer att drabbas, men jag har inget val, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Hällström