Slog ned man och tog smycken – döms

En Uppsalabo döms till fängelse för att ha rånat en man på kläder och värdeföremål. Fyra andra åtalade frias.

21 juni 2019 12:00

Samtliga fem unga män som åtalades för rånet kommer från Uppsala och befann sig en kväll i april i Örebro, där en av dem stämt träff med en jämnårig bekant. Senare på natten larmades polisen om att mannen rånats utomhus av Uppsalaborna och hotats med kniv och pistol.

En polispatrull fick syn på den bil som männen färdades i på E18. Fordonet stoppades och alla fem i bilen greps. I bilen hittades kläder och smycken som tillhörde rånoffret. Inga vapen fanns i bilen.

LÄS MER: Uppsalabor åtalas för överfallsrån

Vid rättegången nekade fyra av männen till att ha något med rånet att göra medan en femte erkände att han slagit ned offret och tagit hans ägodelar.

Tingsrätten slår fast att rånoffret varit osäker på viktiga detaljer i händelsen och ändrat sina uppgifter. Han har även berättat att han utsatts för mer våld än läkarens undersökning talar för. Samtidigt finns annan bevisning som stöder mannens uppgifter, bland annat fyndet av hans ägodelar i bilen. Slutsatsen blir att den man som erkänt gärningen döms för rån till ett års fängelse. Övriga åtalade frias.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist