Skeppet orsakar problem för båtklubb

Hundratals båtägare kommer att få problem om den förfallna krogbåten Skeppet inte flyttas inom kort. ”Det är helt galet”, säger Uppsala motorbåtsällskaps ordförande Johan Lindén.

3 september 2019 19:38

Än så länge ligger det få båtar uppe på Uppsala motorbåtsällskaps (UMS) varv strax norr om Kungsängsbron, på den östra sidan av Fyrisån. Men när medlemmarnas båtar i slutet av september ska plockas upp ur vattnet för vinterförvaring på land kommer det att förändras:

– Det handlar om ungefär 180 båtar som ska lyftas upp med en kran, säger UMS:s ordförande Johan Lindén.

Men det är i nuläget tveksamt om båtarna kan tas upp som planerat. Trots att avtalet med kommunen gick ut den 31 augusti har nämligen krogbåten Skeppet inte flyttats från kajen i närheten av UMS:s varv – samma kaj som klubbmedlemmarnas båtar ligger vid när de plockas upp av kranen.

– Det kommer att bli problem om Skeppet ligger kvar. Kranen vi hyr kostar 3 000 kronor i timmen och vi bokade in den redan i våras. Dessutom har många av våra medlemmar tagit ledigt från jobbet för att kunna ta upp sina båtar, säger Johan Lindén och fortsätter:

– Kommunen bara struntar i att båten ligger där. Men i slutändan kommer väl skattebetalarna ändå att få stå för kostnaden för att frakta bort den. Det är helt galet.

LÄS MER: Här är Skeppets skulder till kommunen

Johan Lindén anser att kommunen borde ha kunnat förutse att Skeppets ägare inte skulle flytta båten i tid. Han tycker inte heller att kommunen har informerat båtklubben tillräckligt. Dessutom menar han att det inte bara är båtägarna som drabbas:

– Den ser ju också förskräcklig ut där den ligger. Men ändå släpper kommunen igenom det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Wedjesjö

Ämnen du kan följa