– Regionen måste bli en mycket bättre arbetsgivare. Och vi måste göra den resan tillsammans med facket och de anställda. Om facket och personalen var med på det arbete som görs så skulle inte kritiken vara så stark, säger Helena Proos (S), regionråd och andre vice ordförande i Region Uppsalas personalutskott.

Vad vill ni göra mer konkret?

– Det som vi betalar extra i dag för att anlita hyrpersonal har vi sagt att vi ska lägga på den fast anställda personalen. Det handlar om schemaläggning, kontinuitet, ansvar och befogenheter, säger Helena Proos.

UNT har i flera artiklar kunnat berätta om svåra förhållanden för personalen på Akademiska sjukhuset. Både chefer och personal har under våren och sommaren beskrivit situationen som ohållbar.

Mallin Sjöberg Högrell (L), ordförande i sjukhusstyrelsen, håller med om att regionen måste bli en bättre arbetsgivare.

– Det vi ser är att de som jobbar på avdelningar som är bemannade dygnet runt behöver mer återhämtning. Det är något vi gav i uppdrag redan i vintras.

Hur mycket pengar kan ni skjuta till för att lösa situationen?

– Så mycket pengar att pytsa in finns inte. Men det finns mycket pengar i systemet. Vi har gett Akademiska tre år på sig att komma till rätta med underskotten, säger Malin Sjöberg Högrell.

Skyddsombuden säger att arbetsmiljön blivit sämre under året, vilket ansvar har ni politiker?

– Det är klart att vi har det yttersta ansvaret. Det är något vi jobbar med hela tiden. Men det är inte alltid som man ser snabba resultat av det arbetet, säger Malin Sjöberg Högrell.

LÄS MER: Akut krisläge på akuten

LÄS MER: Akademiska anmäls till Arbetsmiljöverket

LÄS MER: Akademiska toppar statistiken hos Arbetsmiljöverket

LÄS MER: Patientsäkerheten hotas varje dag