Saga Lundin har somnat in

För två år sedan fick Saga Lundin diagnosen osteosarkom, skelettcancer. På måndagen meddelade familjen att Saga har somnat in.

30 juli 2018 19:47

UNT har i flera reportage följt Saga Lundin som när hon var 15 år fick diagnosen osteosarkom. Cancern var obotlig och Saga har i intervjuer och i sin blogg öppet berättat om hur det varit att leva med en cancerdiagnos och att förbereda sig på att dö.

På måndagen meddelade familjen via bloggen att Saga somnat in under natten mot måndagen. I inlägget skriver Jessica Hammarling, Sagas mamma, att Saga bett henne skriva om de sista dagarna i livet. Jessica skriver bland annat att Saga i slutet av förra veckan blev märkbart tröttare och fick mer ont. De sista dagarna var hon omgiven av sina vänner och sin familj.

På söndagskvällen kändes allt lugnt, skriver mamma Jessica. Familjen gick och lade sig och när en sköterska på hospice skulle ge Saga påfyllning av medicin insåg hon att Saga hade somnat in. Inlägget fortsätter: "Vi var alla helt oförberedda. Helt tyst och stilla. Sagas kropp låg framför oss i sin säng, men hon hade lämnat den. Det hände så plötsligt, så odramatiskt, och precis så som Saga önskade, i sömnen."

Inlägget avslutas: "Av hela mitt hjärta är jag så tacksam över att Saga äntligen fått kasta av sig sin sjukdom, sin sargade kropp, och blivit fri! Min älskade, älskade dotter! Du kommer för alltid att finnas med oss i våra hjärtan!".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg