Så undviker du hundkatastrof i sommar

Här är tipsen du som hundägare behöver ha koll på inför sommaren.

30 maj 2017 10:58

Sommaren står för dörren och det är nog många glada över efter den här våren som kantats av både kalla temperaturer och snöfall. Men det är inte alla varelser som uppskattar sommarmånaderna lika mycket som människan och för din hund kan sommaren bli en dödsfälla om du inte ser upp.

Ett återkommande problem varje sommar är ägare som lämnar sina hundar i för varma bilar. När temperaturen utanför bilen är 22 grader kan temperaturen i fordonet gå upp till hela 85 grader, vilket är livsfarligt för en hund. Enligt Försäkringsbolaget Agria räcker det inte med att lämna ett fönster öppet för att hunden ska må bra. Därför bör man se till att aldrig ha kvar sin vovve när bilen stängs av.

En annan farlig fälla för hunden är picknickresterna. Tillagade fågell, fläsk- och fiskben är mjuka och splittras lätt i djurets mage. Även majskolvar är farligt om hunden får i sig, enligt Agria. De sätter sig nämligen som proppar i hundens mage och det enda sättet att få ut en bit av en majskolv är operation. Se även till att hunden inte får i sig bitar av glasspinnen när den får det sista av din glass.

Ett annat sommarproblem för hunden är att drabbas av bett från insekter – och i värsta fall ormar. Skulle olyckan vara framme och din hund blir biten av en huggorm ska du, enligt Agria, se till att hunden är så stilla som möjligt för att förhindra att giftet sprider sig i djurets kropp. Uppsök en veterinär så fort som möjligt, även om hunden inte verkar påverkad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!