Rökutveckling i tåg under Arlanda

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänst till en misstänkt rökutveckling på ett tåg i en tunnel vid Arlanda. En fläkt hade gått varm eller brunnit och räddningstjänst tvingades ventilera hela vagnen. Det finns inga uppgifter om personskador och resenärer fick ta ersättningstrafik.

22 augusti 2019 17:43

Det var strax efter 17.30-tiden som räddningstjänst larmades till ett SJ-tåg som befann sig i en tunnel vid Arlanda central. Detta efter att att man på tåget larmat för rökutveckling i en av de bakre vagnarna av tåget.

- Vi kan konstatera att det är en mindre rökutveckling i en av vagnarna. Vi håller på att undersöka den bakomliggande orsaken, sa Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral, vid 18-tiden.

Senare kunde räddningstjänsten konstatera att röken kom ifrån en fläkt som antingen gått varm ellet börjat brinna.

- Det var inga lågor när vi var på plats utan vi ventlierade bara vagnen, sa Tony Frank vid 19-tiden.

SJ:s pressjour uppgav att tåget ställdes in och att resenärerna fick ta ersättningstrafik till Stockholm. Tågets slutstation var Hallsberg men då det under torsdagskvällen rådde trafikstopp söder om Stockholm på grund av en tidigare olycka, skulle de resande behöva vänta i huvudstaden på obestämd tid innan de kunde resa vidare.

I övrigt påverkades tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala inte, enligt SJ.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martina Lindvall | David Rydell