Polisbil krockade och voltade

En polisbil krockade med en stolpe och ett tiotal personer attackerade flera Uppsalapoliser med sten på torsdagskvällen. Händelsen hade sin upprinnelse redan på onsdagsmorgonen.

25 maj 2017 20:27

Det var vid 11-tiden på onsdagen som polisen stoppade en avställd bil på Kungsängsvägen i Uppsala. Det fanns nämligen en betydande mängd p-böter på bilen varpå den skulle tas i beslag enligt den nya målvaktslagen.
– Föraren blir då våldsam mot poliserna. Han lyckas dock ta sig loss och springa därifrån. Poliserna hade inte möjlighet att följa efter honom just då, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.
Senare samma dag får samma patrull syn på den misstänkte mannen igen, då körandes i en helt annan bil som även den var avställd. Mannen lyckas på nytt att fly undan polisen.

Mannen är dock känd av polisen sedan tidigare och man vet att han brukar hålla till vid ett eu-migrantläger i Boländerna. På torsdagen beslutade man därför att åka dit för att gripa mannen. Man fick tag i personen som på nytt gjorde motstånd och poliserna tvignades använda pepparsprej.
– Och då är det ett tiotal personer vid det här lägret som plötsligt attackerar poliserna genom att kasta sten, knivar, tallrikar och stekpannor varpå poliserna kallar på förstärkning, säger Christer Nordström.
Flera patruller larmades till platsen där deras kollegor ska ha blivit attackerade. I samband med detta krockar en polisbil med en stolpe i korsningen Säbygatan/Bergsbrunnagatan och voltar. Ingen ska dock ha drabbats av några allvarliga skador i samband med olyckan.

UNT var vid 21-tiden på torsdagskvällen på plats vid den grusplan i Boländerna där flera husvagnar och tält står uppställda. Minst fem polispatruller befann sig då vid området och det såg ut att vara lugnt på platsen.
– Just nu har vi två kvinnor gripna därifrån och det kan komma att bli fler. De är misstänkta för våldsamt upplopp alternativt främjande av flykt, säger Christer Nordström vid 22-tiden.
Den misstänkta mannen, som hela insatsen kretsar kring, lyckades på nytt fly polisen i samband med stenkastningen. Ingen polis skadades allvarligt i samband med attacken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Åberg, Kristoffer Olofsson