Pillerpodden är årets eldsjälar

De pratar om psykisk ohälsa. Nu har de röstats fram till årets eldsjälar.

27 oktober 2017 17:33

Pillerpodden drivs av Emma Westas Rödin och Siri Strand sedan 2014. Nu har de röstats fram som årets eldsjäl av Rotary Uppsala Knivsta.

– Det känns helt fantastiskt och ärofyllt att ha fått det här priset, berättar Siri Strand.

Delar av motiveringen lyder: "Genom sin podd når de ut till tusentals ungdomar. Genom att dela med sig av egna erfarenheter på ett personligt och utlämnande sätt skapar de hopp, förståelse och bryter tabun kring psykisk ohälsa som orsakar stort lidande, inte minst bland många unga människor." och: "Emma Westas Rödin och Siri Strand är genuina eldsjälar som sprider livsviktiga gnistor av hopp och förståelse. De inspirerar - och räddar liv."

Genom sin podd, blogg och sociala medier når Pillerpodden ut till ca 30-40000 personer i månaden. Vad betyder det här priset för er?

– Att vi får bekräftelse på att det vi gör faktiskt är bra och betyder mycket även för vuxna. Det betyder mycket för oss och våra följare att vuxna också strävar åt samma håll.

Varför är det så viktigt att prata om psykisk ohälsa?

– För att nå psykisk hälsa så måste vi prata om psykisk ohälsa. Vi har själva varit där och försöker vara de som vi själva hade behövt. Förr trodde vi att skammen och skulden kom med de psykiska sjukdomarna, men det har visat sig att psykisk ohälsa ofta kommer av skammen. Så genom att prata om det så kan man förebygga psykisk ohälsa.

Prisutdelningen och galakonserten ägde rum i tisdags i Missionskyrkan. Välgörenhetsgalans överskott gick till Polio Plus-projektet vars mål är att utrota sjukdomen polio.

Rotary är en global humanitär organisation med mer än 1,2 miljoner medlemmar. Rotarys medlemmar är män och kvinnor som representerar näringsliv, yrkesliv och samhälle med ett gemensamt åtagande att göra världen till en bättre plats genom humanitär service.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!