Paret i Stenhagen: "Vi känner oss skärrade"

Under tisdagskvällens skottlossning i Stenhagen fick ett äldre par ett skott genom sin fönsterruta. "Vi känner oss skärrade" säger kvinnan i paret. Flera boende i området som UNT pratat med känner oro efter skottlossningen.

26 juni 2019 11:29

När UNT pratar med kvinnan i paret berättar hon att hon känner sig orolig efter händelserna.

– Det blev inte särskilt mycket sömn i natt. Vi känner oss skärrade efter det här, säger hon.

Paret satt och tittade på tv i sitt vardagsrum när de plötsligt hörde skotten från sovrummet.

– Vi tittade på "Fjällbackamorden" och sedan lät det bara: "pang pang pang". Jag sa till min man att det där låter som en kulspruta.

Efter skjutningen fick paret sova på soffan, eftersom deras sovrum blev avspärrat. Kvinnan säger att hon upplever Stenhagen som ett lugnt område.

– Men efter det här känner man sig lite vissen.

Kommer ni bo kvar i Stenhagen efter detta?

– Ja, det tänker vi absolut göra. Vi trivs väldigt bra här.

BILDEXTRA:Här skedde skottlossningen

Det var vid 23.30-tiden som flera skott avlossades på Herrhagsvägen i Stenhagen. En person som UNT pratat med vaknade med ett ryck.

– Det smattrade väldigt mycket. Först två skott och sen flera upprepade skott. Det lät som ett automatvapen, säger personen som direkt ringde polisen och stängde alla fönster och dörrar till bostaden.

En annan person som UNT pratat med bor i samma hus som det äldre paret vars lägenhet besköts.

– Det är obehagligt att någon sköt precis utanför. Jag vet inte hur det är med paret men jag hoppas att de mår bra, säger personen.

Flera av de personerna som UNT talat med vittnar om två bilar som befann sig på platsen och som snabbt rörde sig därifrån efter smällarna. Om det är samma bilar som polisen beslagtog under natten är fortfarande oklart.

– De åkte snabbt från platsen och kort därefter kom fyra polisbilar i full fart samt en helikopter som flög över området, säger en av personerna.

UNT TV: Polisen undersöker platsen

Ett stort polispådrag med flera patruller och en polishelikopter under natten fick flera personer att minnas tillbaka till augusti 2017 då en man i 30-årsåldern sköts till döds.

– Det är otäckt så klart. Det har varit skott och våld nära här förut. Men aldrig såhär nära, säger en person som bor nära platsen där nattens drama utspelade sig.

Läs mer:Flera anhållna efter nattens skottlossning

Tisdagsnattens skottlossning är den första i området på nästan två år sedan dödsskjutningen i augusti 2017. Men nu finns det en rädsla för att det våldet återigen kommer vara en del av vardagen i Stenhagen.

– Det är jätteobehagligt att det inte tar slut och att det kryper så nära ens hem, säger en person som bor i området.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell/Caroline Axelsson