Palermo behåller alkoholtillståndet

Restaurang Palermo överklagade det indragna alkoholtillståndet. Förvaltningsrätten ger nu restaurangen rätt och anser att en varning räcker.

Restaurang Palermo behåller sitt alkoholtillstånd.

Restaurang Palermo behåller sitt alkoholtillstånd.

Foto: Staffan Wolters/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-09-25 15:05

I november 2018 återkallade Uppsala kommun serveringstillståndet för Palermo på Sysslomansgatan. Orsaken var att krogägarna enligt Skatteverket hade tagit ut 4,5 miljoner kronor svart. 

Krögarna nekade till anklagelserna och överklagade till förvaltningsrätten som beslöt att krogen kunde servera alkohol i väntan på en slutgiltig dom. 

På onsdagen kom domen och i ett pressmeddelande på Sveriges Domstolars hemsida skriver rätten att det som framkommit i skatterevisionen inte är tillräckligt för att serveringstillståndet ska återkallas. Därmed ändras beslutet om indraget alkoholtillstånd till att restaurangen får en varning.

– Restaurangens invändningar mot Skatteverkets utredning har inte närmare bemötts av miljö- och hälsoskyddsnämnden. Restaurangen har också vidtagit flera åtgärder för att säkerställa fungerande rutiner och korrekt bokföring. Därför anser förvaltningsrätten att varning är en tillräcklig åtgärd, säger rådmannen Susanna Pohl Söderman i pressmeddelandet.

Palermos bokföring konstateras ha haft sådana brister att den inte har kunnat kontrolleras och restaurangen anses inte ha "uppfyllt sina skyldigheter enligt alkohollagen". Uppsala kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd har därför haft skäl för ett ingripande avseende serveringstillståndet, menar domstolen.

Parterna har tre veckor på sig att överklaga förvaltningsrättens beslut. Tidningen har sökt Palermos ägare för en kommentar.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!