Organisation mot hedersvåld prisat

Riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) har tilldelats Guldhjulet-priset för sina insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck.

30 januari 2018 10:51

Sedan 2016 uppmärksammas varje år en organisation som arbetar mot våld, förtryck eller diskriminering i Sverige med utnämningen Guldhjulet.

Nyligen stod det klart att årets pristagare är GAPF, som har vissa Uppsalakopplingar.

”Guldhjulets stöd har stor betydelse och möjliggör för oss att göra ännu mer skillnad i kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck! Att kämpa mot hedersrelaterat våld och förtyck i Sverige 2018 är inte en lätt uppgift. Det gör GAPFs kamp viktigare än någonsin. Fler flickor riskerar att könsstympas eller giftas bort i dag än för 16 år sedan, då Fadime mördades. Utvecklingen har tyvärr gått åt fel håll” säger GAPF:s grundare Sara Mohammad i ett pressmeddelande.

gustaf.andersson@unt.se

Det här är GAPF

Riksorganisationen GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime) är en sekulär, politiskt obunden och ideell organisation som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Organisationen vänder sig till kvinnor, män, flickor och pojkar som är utsatta för eller berörs av hedersrelaterat våld och förtryck. Utöver att bedriva stödverksamhet för de utsatta jobbar GAPF med interna och externa utbildningsinsatser samt opinionsbildning. GAPFs vision är ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck.

Källa: GAPF

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson