"Ohlsson är rätt person att leda Liberalerna"

– Hon kan leda Liberalerna in i framtiden, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala, i en kommentar till nomineringen av Birgitta Ohlsson som ny partiledare.

1 juni 2017 09:06

På torsdagsmorgonen blev det känt att Liberalerna i Uppsala län vill byta ut stora delar av partiledningen i samband med landsmötet i november. Till posten som förste vice partiledare nomineras Uppsalabon och EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, och som andre vice ordförande vill Uppsala län se Christer Nylander.

Mohamad Hassan tror i likhet med Malin Sjöberg-Högrell, länsordförande, att Birgitta Ohlsson skulle innebära en förnyelse av partiet om hon väljs av landsmötet.

– Birgitta Ohlsson är väl etablerad och kanske ännu mer känd än Jan Björklund, säger han.

Hassan tycker inte att utspelet från länets liberaler är särskilt dramatiskt.

– Det rör sig inte om ett avgångskrav utan om en nominering till landsmötet i höst. Jan Björklund har gjort ett fantastiskt bra jobb, men han har varit partiledare i tio år vilket är en lång tid. Övriga i partiledningen har också varit med länge.

Malin Sjöberg-Högrell säger till Ekot i Sveriges Radio att det förändringsarbete som Liberalerna påbörjat inte fått det genomslag som man önskat.

– Vi menar att man måste ha modet att våga diskutera vilka det är som ska företräda vårt parti. Vi tror att med Birgitta Ohlsson får man en förnyelse i partiet, vi tror att hon når de yngre väljarna lite mer, säger hon till Ekot.

Även Liberalerna i Järfälla har nominerat Birgitta Ohlsson till ny partiordförande. Enligt Svenska Dagbladet förordar även Liberalerna i Örebro Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner