Nygammal park invigdes

På onsdagen nyinvigdes den Klockarparken i Librobäck. Men alla var inte nöjda med upprustade lekparken.

28 oktober 2015 10:33

Uppslutningen till invigningen av den upprustade Klockarparken var inte särskilt stor. Men bland barnen som fanns på plats tycks den nya linbanan vara mest populär. Auen Ali tycker dock att parken var bättre i sin gamla version.

– Förut var det roligare att leka äventyrslekar. Skogen och buskar fanns här förut. Men när linbanan kom blev jag faktiskt lite glad.

Hans mamma, Nahida Awdel, saknar små bord och stolar där barnen kan leka.

– Och en del barn har skadat sig på rutschkanan. Men det har blivit mindre myggor sedan de tog bort en del buskar och träd.

Flera barn samsades om platsen på rutschkanan medan Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden och stadsträdgårdsmästaren Ingemar Carlsson invigningstalade.

Efter att det traditionsenliga bandet klippts bjöds det på bullar och saft. Något som uppskattades av bland andra Adam Saadeh som var här med sin mamma Makbolh Al Kurdi.

Det här är långt ifrån den enda park som invigts i Uppsala den senaste tiden. Svavelparken i Sunnersta, Cirkusparken i Fålhagen och Pelle Svanslös lekplats bakom Carolina Rediviva är några exempel.

Det dröjer inte länge till det är dags nästa gång. I början av november invigs, även den upprustad, Skivlingparken i Norby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Julia Burman Görans