Nya radhus i Sommarro

På en före detta industritomt på Karlsrogatan i Uppsala byggs åtta radhus med äganderätt.

23 augusti 2017 08:10

Marken har tidigare sanerats från bensin och diesel - det skedde i samband med att en bensinmack som legat på tomten revs. Inom kort tas ytterligare prover för att säkerställa att inga miljögifter finns kvar. I höst tas det första spadtaget och inflyttning beräknas till våren 2018. Bostadsytan är 150 kvadratmeter och försäljningspriset ligger på cirka åtta miljoner kronor.

Bakom projektet står det Uppsalabaserade fastighetsbolaget Villabyggen Eriksson.

– När jag köpte marken för sex sju år sedan var macken borta och på senare år har ett företag haft rivningskontrakt för sin verksamhet, berättar bolagets vd Stefan Eriksson.

Hans affärsidé är att bygga på små ytor som är lämpliga för olika typer av bostäder. Bolaget har gått från att ha varit ett traditionellt byggmästarföretag till att börja med bostadsprojekt i egen regi, bland annat i Märsta och Sigtuna, där hyresrätter uppförts.

På Karlsrogatan 78 i Sommarro blir det åtta 2,5-plans stadsradhus med egen täppa. Tengbom arkitekter står för själva utormningen av husen.

– Färgen på radhusens fasader kommer att gå ton i ton med färgsättningen i det kulturminnesmärkta grannkvarteret Lasseby Gärde som ritades av Gunnar Leche, berättar Stefan Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa