LÄS MER: Uteslutningen av Stefan Hanna - detta har hänt dag för dag

Lars O Ericsson var kommunalråd för Centerpartiet i Uppsala under åren 2002-2010. I dag är han dock inte längre medlem i partiet efter missnöje med de prioriteringar man gjort i äldrefrågor.

– Men jag har fortfarande många vänner som är medlemmar och bland dem jäser missnöjet. Vissa börjar lämna partiet och är förbannade, säger han.

Lars O Ericsson anser att kretsstyrelsen för Centerpartiet i Uppsala kommun hanterat konflikterna mellan medlemmar och Stefan Hanna på ett vårdslöst sätt.

– De har inte gjort tillräckligt. De borde ha bjudit in Stefan Hanna och de som är missnöjda med honom till ett möte. Där hade de kunnat rensa luften innan allt gick överstyr. Mycket hade kunnat lösas med en bra konflikthantering, säger Lars O Ericsson.

När han gick i pension 2010 skulle en efterträdare utses på kommunalrådsposten. Enligt Lars O Ericsson pågick en maktstrid mellan två kandidater: Örjan Berglund, i dag ledamot i regionstyrelsen, och Stefan Hanna.

– Jag var med och såg till att Stefan Hanna fick jobbet. Och nu ser jag det här hända. I dag har jag inga band till honom men jag och många äldre centerpartister med mig är mycket bekymrade. Denna uteslutning har skett på många oklara grunder, säger Lars O Ericsson.

Vad tror du händer med Centerpartiet i Uppsala framöver?

– Det kommer att ta tid för dem att läka såren.