Modellhunden Hazel har blivit panda

För fem år sedan vann Jennifer Schmidt den första internationella klipptävlingen i Sverige med modellhunden Hazel . Nu har hon pensionerats ­och fått en helt ny stil ­– hon har blivit panda.

11 mars 2019 21:11

Som UNT tidigare berättat har bichon frisé-tiken Hazel som ägs av Jennifer Schmidt, en prisad hundfrisör som driver Hundsalong Europa i Luthagen, vunnit den första internationella hundfrisörtävlingen i Sverige, i Malmö 2014.

– Jag minns känslan väl. Hundarna kom från Ryssland, Spanien, Grekland, Polen och Italien och så kommer vi från Uppsala och tar hem segern. Det kändes helt fantastiskt!

Nu – fem år senare – har Hazel slutat som modellhund. Hon har gått i pension och dessutom fått en helt ny kostym. Ägaren Jennifer Schmidt har färgat henne som en panda, vilket hon får mycket uppmärksamhet för.

– Folk på gatan brukar stanna och tycker det är roligt. Jag har aldrig hört talas om det förut men några personer har frågat om det är en sådan där "kinesisk pandahund."

Är det på något sätt farligt att färga en hund på det här sättet?

– Nej, det är det inte. Det är hundfärg från Bryssel som ska göras av en proffessionell. Det låter kanske märkligt men Hazel har fått en helt ny personlighet och blivit mycket gladare sedan vi färgade henne. Tidigare har hon alltid varit lägst i rang av mina fyra bichon frisé-hundar men nu vågar hon ta för sig mer, berättar Jennifer Schmidt.

I helgen åker Jennifer Schmidt ner till Göteborg för att delta vid en träff som anordnas av Svenska hundfrisörernas förening. Hundfrisörer från hela Sverige ska mötas och ha en genomgång i klippningar av olika raser.

– Jag ska klippa en av mina andra bichon frisé-hundar. Hazel ska få följa med som ett wildcard. Det är ingen där som vet att jag kommer ta med mig en panda, säger hon och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Igelström Nordahl

Ämnen du kan följa