Misstänkt skottlossning i Gottsunda

Flera personer larmade polisen om en skottlossning på lördagsnatten. Polisen har dock inte funnit några spår av en eventuell skottlossning.

16 juni 2019 02:00

Strax innan 01 på natten till söndagen larmades polisen av flera oroliga personer som hade hört smällar i Gottsunda.

- Vi är på plats med flera patruller och söker i området. Vi har ännu ingenting som pekar på förstörelse och vi har inget som tyder på att någon har blivit skadad, sade Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral under natten.

Larmen som kom in till polisen gällde en misstänkt skottlossning vid August Södermans väg och polisen har letat efter en brottsplats under natten.

- Vi åkte ut och försökte greppa området utifrån samtalen vi fick in. Vi har sökt med hund för att hitta en brottsplats. Vi får se om något dyker upp i dagsljus senare på morgonen, sade Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral tidigt på morgonen.

Polisens insats avslutades under morgonen, men en anmälan om grovt vapenbrott har upprättats.

Dock har man inte hittat något som tyder på att en skottlossning ägt rum och som stärkt misstanken om brott, uppger jourhavande förundersökningsledare Carin Bernström under söndagseftermiddagen.

- Vi har inte hittat några tomhylsor eller liknande och har inte hittat någon brottsplats. Och har vi inga spår får vi lov att släppa ärendet. Det kan ha varit banners eller smällare, de låter också väldigt högt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olov Planthaber